Wednesday, May 13, 2009

sebijk kekantolan + seutas peng'cover'an yg tidak cerdik

Ni kisah Jumaat lepas...

setelah 5 hari keletihan di ward lantaran ingin menjaga disiplin dan persepsi lecturers, Jumaat yg lalu, buat julung2 kalinya kami nk jadi xskema jap.. kalo hari2 masuk kol 8 (semua ke??) then kol 12-12.30 baru kuar lunch, namun pagi ni, kami, 9 org dengan beraninya melangkah kaki dgn yakinnya seawal pkul 11.00 kuar ward.. ye la.. mane tak nye.. penat je kitorg 4 mggu skema.. xpenah pon nampak Prof Nasser ke.. Mr Jun ke yg datang sergah ward check kitorg sepertimana yg kitorg bayangkan..

aku kuar awal sbb plan nk g melontar Jamrah (Bowling) ngan Aswad.. kire2 seblom kol 12 sampai Megalanes, main segame dua, then tinggal g smyg jumaat, abes sambung balik.. lepas smyg Jumaat biasenye susah sket nk dpt lane sbb ramai budak sekolah wat training..

Mule2 aku plan nk turun ikut tangga kecemasan tepi ward.. tapi member kate ok je ngan lif.. x kantoi nye..

Then ngan yakinnye kitorg turun.. dlm lif kegembiraan terpancar di wajah masing2.. ye.. ye.. balik awal... (skema giler.. grup2 before this lagi awal kuar.. xkecoh pon)

Dlam kitorg bising2 tu... lif pon tiba di ground floor dgn pantasnya...

bile dah sampai, pintu pn terbuka.. hati makin melonjak nk kuar utk menghirup udara segar memandangkan lif yg kurang ventilation...



pintu terbuka...




dan..





terpancul seseorang...





MR. JUNAINI!!!






terjerit jap dlm hati... alamak! kantol! otak aku mencanak2 berfikir... biasela.. sume kesalahan mesti kene cover.. aku ngan selambanya kuar tanpa memandang dia.. member2 lg 8 org dah tersipu2 lari kuar lif.. then Mr Jun masuk lif tu sambil tersenyum...

aku yg konon bijak sambil hati berbisik "pasti tiada sape yg sebijak ini utk berfikir akan idea ini" terus melaksanakan kerje2 mengcover yg konon2 aku silap floor la.. aku nk g tgkat 2.. nk g clinic surgery... lepas kuar lif aku terus g lif yg bertentangan ngan lif tadi (lif kt spital ni menghadap antara satu sama lain) dan tekan button naik atas.. penuh showmanship.. (ngok btol.. kalo silap floor stay je la dlm lif xyah kuar... jap g lif tu naik balik la ke tgkat 2...)

tatkala aku menekan button naik atas, button tu menyala then mati.. tekan lagi.. nyala then mati.. pelik aku.. tekan lagi... mati lagi.. aku pn biar jap, pastu tekan balik... ha... ok pon...

pastu aku pn g la klinik.. konon2 nk tengok case la.. sampai kol 11.45 baru blah.. hilang terus selera nk main bowling...

then, balik umah dengar la citer panas tu drpd housemate... (cepat tol tersebar).. aku dengar je la.. pastu aku dengar member sorg ni cerita yg ade saksi mengatakan dia nampak Mr Jun masuk lif.. then pintu lif terbukak dan tertutup berulang2 kali... pelik giler...

tetibe aku terpikir sesuatu..... la... ngokngek nye aku... sume tu angkara aku le.. yg menekan button lif berulang2 kali... mmg la lif yg nk tutup pintu, terbukak balik... haiiyaaa... mmg talak cerdik punye cover...

1 comment:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin