Sunday, December 20, 2009

photoshop workshop

Since 2nd year aku plan nk wat workshop photoshop.. baru tadi berjaya..

Tapi yg menjadi reality ni, better a dari ape yg aku penah plan seblom ni.. sbb aku dijemput, bukan buat sendiri.. so kalo dijemput, mane2 kekurangan tu, maafkan je la ye.. kalo aku yg organize kelas, mcm poyo la plak.. lebih2 lagi kalo penuh ngan kekurangan…

Workshop dianjurkan oleh Biro Social n training Volunteer Team.. bertempat di KOS..

Basically kelas ni bertujuan utk berkongsi ilmu yg sgt la cetek ni.. sekadar ajar mende2 yg aku tau.. tak semestinya dah cukup pandai baru boleh share ilmu kan??? awal2 lagi aku bgtau yg aku sndirik pn xe basic.. aku tau gune mane2 yg perlu utk buat kerje2 aku je.. so yg aku tau je la aku share.. byk gak mende2 yg aku baru tau time mengajar ni.. haha!!

Peserta yg dtg plak, ade yg ade basic, ade yg xde.. dan ade gak yg xde basic tapi cepat tangkap dan ade yg sedikit lambat.. ade yg penuh minat dan ade gak yg dating sekadar dtg… mane2 yg aku nmpak ade basic, dan agak cepat, aku just suruh dia buat kerje sendiri, x payah ikut flow aku, dan offer dia tnye ape2 dia nk tnye.. kalo boleh jawab aku jawab, kalo xleh aku call member utk tnye..

Kelas yg sgt la simple ni berlangsung selama 3 jam dan diakhiri dgn homework since tak sempat nk wat sesi praktikal.. 3 homeworks aku bagi.. setiap homework akan dibawa ke next session utk dikomen… time komen tu la sesi praktikal yg akan menjanjikan byk proses pembelajaran..

tengah2 ngajar, tetibe aku dihulur ngan bungkusan ni... sister yg hulur tu cakap, "utk Bro Awis kalo ngantuk2.." bungkusan yg same jugak dihulur utk sume peserta... sekali imbas mcm nasi lemak.. mgkin juga roti hotdog di dalam...

rupe2nye ade makanan ringan di dalam.. kalo org Johor, ktrg panggil "jajan".. terus terlintas dlm fikiran aku, "oo... bungkus dlm kertas utk tak nak cemar alam... " aku rase la.. malas nk tanye.. ye la.. biase org bungkus dlm plastik yg x biodegradable kn? kire bagus la mcm ni..

(jajan yg dah abes aku kerjakan..)

Feedback yg dpt dari workshop ni, 1st offcourse sore yg tak kuat.. patut sediakan mic.. volume sore aku mmg akan otomatik jadik slow utk mende2 ilmiah ni.. 2nd, sorang instructor utk 2o lebey peserta mmg tak padan.. aku x sempat nk bgatau member.. lgpn ni 1st class, so tak atu ape yg akan berlaku.. tu je feedback yg organizer bgtau.. mgkin byk lg tp xde kene mengena ngan aku..

so utk the next session ni kene ajak ramai la sikit member jadi instructor utk tolong aku memberikan komen.. bukan setakat komen ye.. kene la tau cmne nk perbaiki mende yg dikomen tu..

The Coolest World Photos - iGetty.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin