Saturday, March 19, 2011

Tragedi "Wanita Berbahu Besar"



Khamis, 6.40 am:

"***********!!!!" kata2 kurang manis mencemari keindahan dan kedinginan saat fajar mula menyingsing.. beskal aku pancit lagi.. terbantut jap semangat nak datang wad tepat pkul 7.00 utk study group..

Tepon sorg mmber study group dgn harapan dpt tumpang.. "aku dah sampai la Wis!!"

Tepon sorg lagi, "hm... xsure dtg ke tak.." ok.. mungkin dia masih berehat lantaran terkejut result block lepas yg terlalu ******.

maka dgn penuh semangat, aku decide jalan kaki je g spital (impulsive travelling)..

lepas 10 minit, sampai la kt "Jalan ngeri" itu..  Jalan yg agak menggerunkan.. hari masih gelap.. 6.55 pagi.. lampu2 jalan mula dimatikan satu persatu.. automatik kot.. di situ, ada 2 jalan pilihan;

1. berjalan menyusuri jalanraya yg sibuk tapi jauh jaraknya

2. menempuh "lorong hitam" yg gelap, sunyi (ade je org, tapi harap2 diorg xde pagi2 nih) tapi dekat sket jaraknya

Lantaran nak kejar study group, maka dgn langkah yakin, aku pilih jalan 2.. dgn harapan, pagi2 ni "diorg" tidor..

sangkaanku meleset.. dlm kegelapan pagi yg beransur2 terang itu, ternampak kelibat 3 "wanita berbahu besar" sedang lepak2 tepi kedai yg belum bukak.. mmg besar.. supaya diorg x kaco aku, aku cube buat2 x nampak.. jalan dgn langkah laju.. selaju langkah Yuan Yu Fang tatkala dibatalkan oleh pengadil (Malaysia) dalam Temasya Komanwel 1998.

Tatkala itu, ketiga2 "wanita berbahu besar" itu menoleh ke arahku.. rasa nak tercabut jantung!! lebih dramatik, hujan rintik2 mula membasahi diri.. 

langkahku semakin laju..

"hai bang!! lajunye?? masuk opis pkul 8 kan??" aku disapa..

aku diam.. meneruskan langkah.. tanpa menoleh..

sorg lagi menyapa "Hujan ni Bang.. x nak tumpang payung??"

aku masih diam.. tatkala itu segala zikir mule kukamitkan..

"hei.. kekwatnye!!! (jual mahal kot maksudnye) jom kite kejar dia!!!!" 

ketiga2 mereka mula angkat skirt dan kejar aku

dengan segala kudrat yg ada, aku berlari sekencang yg mungkin.. mmg "fight n flight" yg hakiki!!!



dalam 5 saat aku berlari, terdengar dekah dekih ketawa bernada penuh testosteron dari belakang.. "Wargghhh!!! hahahaha!!!! penakut gile!!!"

celaka! diorg kenekan aku je rupenye..

mmg la takut.. kalo ape2 jadi nnti, kompem on HAART la aku seumur hidop...

The Coolest World Photos - iGetty.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin