Saturday, March 13, 2010

Kek utk Mr. Zam..

Hari ni Mr Zam (Mentor time posting Orthopaedics) jemput dtg umah.. ade makan2 katenye.. merasakan diri tak lah sesibuk mane, aku pn plan la utk buat cheesecake..

sbb xnak kawan2 meleleh air liur tengok, so aku buat lebih utk kawan2 umah gak.. so beli cheese utk buat 3 bijik kek.....

so cheezy...


siap kek pertama



disebabkan top kek ni x cantik, so aku cover ngan blueberry... (kelihatan kek ke-2 dah siap gak..)

namun....

on the way nk g umah Mr Zam, mmber aku brek emergency... ke-2 kek yg diletakkan kt seat belakang tu menggelungsur.... hanya 1 je yg aku dpt selamatkan... satu lagi...

sedih.. tapi still syukur.. nasib baik buat 2 bijik.. so still boleh bagi Mr. Zam

bile bagi tu, Mr Zam tnye, "kamu masak kek?? abes bile kamu stadi??"

dan aku pn jawab.. "hehe... sbb tu la saya fail Ortho ari tu..."

8 comments:

Ummu Ameer said...

:p hehe boleh pulak jawab cmtu kat Mr Zam..

Qarnikuri said...

sbnarnye ayat Mr Zam cmni, "bile mase kamu belajar??" (bukan study seperti ayat dlm post ni)

bile balik umah aku pikir.. ape yg dia mksud ngan belajar tu... belajar buat kek atau blajar akademik?...

afif said...

aku suka jwpn ko tu...haha
mmg kelakar...

MiJaH said...

awis..aku sdeh tgk kek tu..huuu~~ :'(

Qarnikuri said...

aku sedih gak.. tp ade hikmahnye.. 1st- kek yg selamat tu lagi sedap sbb lebih sempurna care memasaknye..

2nd- kalaulah aku bg dua2 kt Mr Zam, larat ke dia 4 beranak nak makan? satu pn cukup kn?

3rd- dpt belanje kwn2 makan.. wpun kek hancur

Hazwani said...

kek yg hancur tu nampak sgt sedap..huhu..

ko wat kek pakai resepi mana?

Qarnikuri said...

aku pakai resipi Izatul... tp ofkoz aku akan edit2 sket.. tengok telur berlambak2 mcm nk tembelang, aku lebihkan telur.. blender aku rosak, xleh nak blend gule, aku tukar ngan susu pekat.. tengok hasil kek pertama cm rendah sgt, aku tambah tepung naik sendiri (wpun resipi asal xde tepung pon..)

so kesimpulannye resipi aku la...

Anonymous said...

salam..minta maaf ..saya adalah pembaca luar yg suka membaca blog awak..

Saya ingin sgt nk tanya,masa awk buat cheese kek...cheese jenama apa yg awk gunakan??? ini kerana sy susah nk cari cheese yg sedap dan halal utk dinikmati..

Terima kasih

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin