Friday, January 23, 2009

Malangnya aku...


Masih mekar dalam ingatan…. Time tu 1 jam stgah nak start Juara Lagu…

“gedegang… gedegung….” Berbunyi mesin basuh separa automatic kt rumah UIA kt temerloh ni… aku ingat mmg mesin tu ngek sket.. so xpe la… pastu member aku perasan gak… mula2 aku malas nak layan komen dia … tapi… tetibe aku teringatkan sesuatu….

“Ya Allah!!!...” pantas aku lari menyelup tangan ke dalam mesin basuh yg masih aktif berputar…. Mendesau2 mencari seluar kargoku… “wu…..” keluhku tatkala terasa ada objek yg kusyaki dlm poket seluar tu….

“Wuuuu…..” aku lupe nk kuarkan kamera… sbb ni suar byk poket… so tak sempat nk kosongkan semua poket… wuuu... dah la baru 2bln beli...

Aku dh cube keringkan.. tp xde hasil gak… tak ble gak start…

6 comments:

madey said...

sayang giler...ko nih lain kali ceklar btol2

Awis Qarni said...

seluar tu byk poket...
jarang aku pakai suar tu pun...

intanbazilah said...

ya Allah...siannya...takziah2...

i know how it feels. same goes to me before. but this one is more tragic. my mp3 just get wet kne perikan air bila aku dok ngangkut baldi nak isi air dlm mesen basuh kt hostel. mula2 bunyik makin slow, pastuh, shut down. innalillah... arrr... sadis2...

Awis Qarni said...

ingat kisah sorg sahabat yg asyik la kehilangan dan kemalangan hsetnya... selalu sakat dia.. paling kelakar bwk gi mandi sbb baru kene curik sbb tggal time mandi... last2 rosak sbb kene percikan shower....


bile aku kene cmni, ape lagi, kene la perli balik... betul ape yg sahabat ni cakap... accident happens... (betul ke omputih aku nih?)

A.G.M.G said...

adoi... kecian... be careful nxt time...

Awis Qarni said...

to A.G.M.G: your blog is open to invited readers only.. so please invite me..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin