maka proses masak memasak pun bermula.. terpikir dlm hati.. masak sekali untuk pagi esok la.. boleh jimat sket.. JPA dh la x masuk2 lagi.. Disebabkan sos Tiram dah abes, aku pn sebat la gune kicap masin.. Tapi, lantaran terlupa kicap bukan likat mcm sos tiram, kicap tercurah penuh hasad... "alamak...!" hati berbisik.. "tapi ok kot"... cube sedapkan hati.. terus memasak..
bile dah masuk bihun, start ade masalah.. "alamak.. tersangat masin la plak..." so aku tambah la bihun lagi.. tambah punye tambah.. sampai dh xleh nak tampung dah kuali tu.. tapi still masin..
terjelupuk sebentar aku mengenangkan perut yg tgh lapar ni.. last2 aku decide nak bilas je bihun tu..
curah air secukupnya..
kacau dgn tujuan nak serap kemasinan bihun dlm air
cedok air bilasan..
air bilasan boleh disimpan utk masak bihun di lain masa
siap.. ini bukan takat boleh buat sarapan esok, pagi luse pon boleh... dah la kene makan sorg..
still sedap..!
3 comments:
salam,
kalau masak terlebih masin campakkan sebiji kentang dalam kuali tu,kentang menyerap kemasinan :)
seb baik terrer..hehe
hahaha.cool.
Post a Comment