Sunday, July 26, 2009

Bukit Gambang Water Park



aku baru je wat new post kt blog batch aku lepas sorg member nama Sheth bagi idea.. post tu aku kasik tajuk "Bila brothers 10th batch plak ber'aksi'.." tajuk ni bersempena tajuk post seblom tu, "Bila sisters 10th batch beraksi".. haha.. sister g lawan futsal, kitorg g maen kt water park.. haha..

pastu terpikir plak.. mcm nk wat post yg same kt blog aku sendiri.. tapi malas la plak.. so aku pn meng"copy" dan "paste" je la plus edit sket2.. tmbah bbrape gambar..

ni la citer yg aku copypaste tu...

Pagi tadi, lantaran terpengaruh dgn iklan berbau angkuh yg berbunyi, "Bukan semua Taman Air dibina setaraf", 14 org brothers dgn penuh bersemangat juang pegi ke Bukit Gambang Water Park.. ni antara gambar2 sepanjang program riadah ni..

"Huuuuuhhhh!!!!" lafaz semangat dilaung..










kami 13 org tak tmasuk sheth yg amek gambar..



riang ria...





riang ria yg x hilang..



sheth yg cacat cube panjat pokok kelapa yg tinggi

sekujur jasad kaku ditemui..mungkin kerana terjatuh pokok kelapa





menanti air jatuh dgn penuh debaran...

"oooppp!! air dah nak jatuh!!!"

basah sudah...

bersantai..

cermin cembung..




utk sesiapa yg berminat, theme park ni terletak kt on the way nk ke Temerloh.. tmpt ni mmg tak siap lagi.. ade beberape tempat best yg kami xdpt main.. elok pegi lepas setahun dari skrg.. time tu sure dry park pon dah siap.. ala2 sunway Lagoon la gamaknya brother yg jaga tepi kolam tu citer.. bayar masuk smpai 1 Ogos ni, RM 19.90.. lepas tu jd RM 28 kot.. so baik tggu setahun lg, baru bbaloi masuk..

sewa locker RM 6 + deposit RM 4, so korg kene bayar RM 10.. share 6 org satu locker pn ok... loker kt sini canggih gak.. kunci dia nmpak mcm jam.. (kaler oren kt bawah ni.. duit RM50 tu boleh diabaikan..)



scan je "jam" tu ke scanner kt loker...

maka pintu loker akan terbuka secara automatik.. (kami jakun..)

pasal makanan plak, makanan luar xleh bwk masuk.. tapi, ade je kedai makan kt dlm ni.. ade fast food.. burger+fries dlm RM6.. nk western pn ade gak.. x mahal sgt.. fettucine carbonara ni dlm 9.90++ je.. gov tax 5%..

kalo nk jimat, makan la kt luar pas abes main air.. tapi sure lapar tgh2 main tu.. so, silalah bawak beg yg byk poket rahsia.. so boleh sumbat mknan cm roti ke.. biskut ke utk wat alas perut.. taklah kene rampas time spot check kt pintu masuk..

3 comments:

Azlina said...

nmpak macam best jerr tmpat ni. memang plan nk bawak anak2. terima kasih share gmbr & cerite.

aSh aBd Rahman said...

thanks for the post.. sangat2 berinfomasi.. btw.. not only u yang jakun dengan kunci loker tu.. huhu

Abu Mustafar said...

cayolah.... pakcik pun minat yo nie. baguith bonar anak postkan gambar yang momukau nie... buak kan pakcik mengosahkan nak bawak anak2 pakcik poie ko tompek nie.

Alhamdullilah.. wassallam.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin